CHARLOTTE RØRTH MED NY BOK

05 March 2019 / av pf-admin

Etter den enorme oppmerksomheten rundt Charlotte Rørths bøker fra rundt 2015 – først JEG MØTTE JESUS, der hun beskriver den overraskende endringen kom inn i hennes liv, og deretter VI MØTTE JESUS, boken som ved hjelp av intervjuer belyser at slike opplevelser ikke er så sjeldne om man tror – har nå kommet med ytterligere en oppfølging.

GUD DU ER JO LIGE HER utkommer i disse dager på dansk.

Paradigmeskifte Forlag hadde ikke anledning til å oversette denne tredje boken som kretser rundt det oppsiktsvekkende når et menneske blir tatt av en overordnet, høyere innsikt, men vi vet at våre lesere lett finner seg til rette i det danske språk.

Efter mine oplevelser er det blevet vigtigere for mig end nogensinde, det, jeg i mine år som erhvervsjournalist lærte at kende som strategic alignment, strategisk overensstemmelse. Jeg hol- der meget af de to ord sat sammen. De fortæller, at man skal tænke sig om både langsigtet og ned i de konkrete detaljer. Og de driller ens hoved, fordi de lyder som tom snak i en koncerns års- rapport, men i virkeligheden er visdom af den slags, der gør dagliglivet smukt.

På hverdagsdansk hedder det, at man skal gøre, som man siger. Derfor er mit sprog også let at forstå. Når min tro er, at alle har værdi, fordi de alle er elsket af Gud, om de ved det eller ej, skal jeg ikke skrive en bog, der kun kan forstås af få. Mund og hjerte skal følges ad.

Værdien af mig er ikke større end værdien af andre. Jeg har ikke mere ret end andre. Jeg har ikke ret til at fortælle andre, hvad de skal tro og hvordan. Derfor er dette ikke en selvhjælpsbog i at blive en moderne troende.

Også i denne boken får vi en nær skildring av opplevelsene i sakristiet bak det 500 år gamle La Sacra Capilla de El Salvador, frelserens hellige kapell, i byen Úbeda nord for Granada i Andalusia. Men hva skjer så, når tanker faller på plass og refleksjonen over opplevelsene bearbeider egne opplevelser? Og hva er tro?

I kapitlet KAN JEG TRO I TI PUNKTER blir vi invitert inn i verden av Charlotte Rørths erfaringer, spørsmål om kontroll, det å gi slipp, trygghet, åpenhet, bønn… Fristet det å gå i kloster? Og har man et kall?

I Kapitlet KIRKEN HENNE OM HJØRNET ER MIN tar vi del i tankene som alle leserne av Charlottes Rørths beretninger har lurt på: Hva med dagens kirke – når man selv har møtt Jesus?

Jeg kan godt huske min egen usikkerhed, da jeg stod i døren til Budolfi, domkirken i Aalborg, og havde glemt, hvad jeg havde læst om, hvor- når jeg skulle sidde eller stå, og ikke var i nærhe- den af at kunne den trosbekendelse, der er i den kirke, jeg nu kalder min, ligesom jeg også syn- tes, det var store skridt at tage imod nadveren.

Nu ved jeg, at andre har samme uro. Ikke nødvendigvis alene fordi de har haft oplevelser, men også fordi mange af os er vænnet fra at gå for eksempel til gudstjeneste.

Dette er en praktisk bok. Boken er for alle som strever med troen, og som søker forbundsfeller i skvisen mellom indre søken og et ytre hverdagsliv.

Paradigmeskifte Forlag gratulerer Charlotte Rørth med ny bok!

Denne boken fåes altså kjøpt i den danske nettbokhandelen!

Følg Charlotte Rørth på hennes egne nettsider www.charlotteroerth.dk og på Facebook www.facebook.com/ForfatterCharlotteRoerth.