NY BOK – VI KOM OSS ALDRI TIL AFRIKA AV ROLF SELJELID

05 December 2018 / av pf-admin

Endelig ankommet!

 

Rolf Seljelid – VI KOM OSS ALDRI TIL AFRIKA

.

NB: Boklansering, forfattermøte, signering SØNDAG DEN 9. DESEMBER 2018 KLOKKEN 13 i Litteraturhuset i Oslo. Velmøtt!

.

ROMAN – To mennesker treffes i kafeteriaen på NTH i Trondhjem. Hun er fysiker, han er tysklærer med nysgjerrighet for matematikk og fysikk. I denne kjærlighetshistorien handler det mye om matematiske ideer, om astro- og kvantefysikk, og i levende skildringer blir vi tatt med tilbake til hennes oppvekst i en liten, småkirkelig bygd nordpå, med utstøtelse etter at hun fikk en sønn, sytten år gammel. Når en ondartet føflekk med ett slag forandrer livene deres, smelter spørsmålsstillingene rundt matematikk, fysikk og Gud sammen i gripende samtaler.

*

FORFATTEREN ROLF SELJELID, professor i medisin, forsker, samfunnsdebattant og medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi, undres over at det er så mange naturvitere som har kjennskap til Shakespeare, men at det er så få humanister som har kjennskap til Bernhard Riemann. I denne boken blir vi tatt med på en reise på kryss og tvers av grensene mellom humaniora og den matematisk-naturvitenskapelige verden.

*

FØRSTE SKJØNNLITTERÆRE UTGIVELSE – Dette er Paradigmeskifte Forlags første skjønnlitterære bok! Paradigmeskifte forlag og tankesmie vil arbeide for å overvinne det skarpe skillet mellom en materialistisk naturforståelse og humaniora, og forlagets publikasjoner kretser alltid rundt problemstillingen: Kan det spirituelle og det materielle danne en sammenhengende virkelighet?

Gjennom våre bøker og artikler vil vi derfor også undersøke grenselandet mellom vitenskap og religion, og bidra til å rive ned de murene som skiller dem. Seljelids vandring mellom disse to verdener har inspirert oss til å satse på denne utgivelsen og dermed til å bidra til å utforske og overvinne berøringsangsten mellom humaniora og naturvitenskap.

*

FRA BOKEN – Jeg mistet matpakken min på gulvet. Så lo du igjen. Du hadde også matpakke i hånden, vi var de to eneste, de andre kjøpte landganger og salater og sånt. Så vi satte oss sammen.

Var det matpakken min som ville at jeg skulle treffe deg, eller var det noe i skjebnen, at hele livet mitt, tusenvis av andre hendelser, valg og ikke-valg opp gjennom barndom og ungdom, kanskje foreldrenes, slektens valg og ikke-valg, et umåtelig nettverk av årsaker, virkninger og knutepunkter som kunne ha ført meg – eller deg – til helt andre steder, andre tider, andre mennesker, men altså førte meg akkurat hit?

Vet vi noen gang noe som helst om hva som egentlig er årsaken til noe som helst, vet vi noen gang hvor rekken av årsaker begynner? I alle fall forstår vi aldri selv – før etterpå – hva som er viktige valg og hva som ikke er det. En bitte liten ting, en matpakke, noe før der igjen, og før der igjen avgjør livet ditt!

Edward Lorenz, amerikansk meteorolog, satt og laget matematiske modeller for værtjenesten og kom frem til det vi nå kaller ’kaos’, at bittesmå endringer i utgangspunktet kan gi svære utslag i resultatet…

Gi en tilbakemelding

*Må fylles ut korrekt